Почивка на остров Закинтос
ПДФ Печат Е-мейл

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2018

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:

Директен полет София - о-в Закинтос. Посрещане на летището от представител на фирмата /на български език/. Трансфер до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН:

Свободен ден за плаж. Среща с представителят на място по предварително определен график.

3 ДЕН:

Екскурзия по желание - Обиколен тур на о-в Закинтос и  круиз до Сините пещери и Навагио.

Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде  в селището Махирадо - тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва - на над 2000 г. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино /посещението на винарната подлежи на пре-потвърждение/. Обратно в хотела. Нощувка.

4 ДЕН:

По желание - Туристическа обиколка на столицата Закинтос.

Обиколката включва площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музеят на Дионисос Соломос - известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименният площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисиос - покровител на о-ва. За да се придобие по-добра представа за красотата ще се качим на хълма Бохали, от където се разкрива прекрасна панорама /в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя/. По пътя обратно към хотела ще направим посещение на най-известната и голяма фабрика за зехтин на о-ва Aristeon Olive Press & Museum.

5 ДЕН:

Свободен ден за плаж.

6 ДЕН:

Свободен ден. Вечерта по желание посещение на гръцка вечер с музика и програма в Кемпи - най-добрата гръцка вечер, с най-прекрасния залез на Закинтос.

7 ДЕН: Свободен ден или по желание целодневна екскурзия до о-в Кефалония - най-големият от Йонийските о-ви.

Посещение на езерото Мелисани и разходка с лодка в езерото /7 € вход/, манастирът Св. Герасим - покровител на острова, столицата Аргостоли /време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус.  От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалония /с. Песада/ и връщането е вечерта. Обратно на Закинтос /в хотела ще бъдем около 20:30 ч./.

8 ДЕН:

Трансфер до летището. Полет до София.

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2018 ГОДИНА

 

California Beach 3*, Lagana, ВВ 08-15.09.2018 15-22.09.2018 22-29.09.2018
На човек в двойна стая 785.00 765.00 720.00
Възрастен на допълнително легло 685.00 665.00 635.00
Дете до 11.99 год. на допълнително легло 435.00

 

 

Majestic Hotel & SPA 4*, Lagana, ALL INCLUSIVE 08-15.09.2018 15-22.09.2018 22-29.09.2018
На човек в двойна стая 920.00 1145.00 1049.00
Възрастен на допълнително легло 895.00
Дете до 11.99 год. на допълнително легло 805.00

Посочените цени в таблиците са за човек, в избраният хотел и база изхранване, на пакет в лева.

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2018

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Закинтос - София с включени летищни такси в размер на 90 евро
 • 7 нощувки в избрания хотел, на съответната база изхранване
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие  10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София /за лица до 5 год. и над 64 г. има доплащане/
 • Български представител на място

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2018

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Круиз до Сините пещери и залива Навагио - 35€ за възрастен и 25€ за деца до 11.99 год.
 • Еднодневна екскурзия до о-в Кефалония с включени фериботни билети - 50€ за възрастен и 35€ за деца до 11.99 год. Цената не включва входа за Мелисани - 7€
 • Гръцка вечер с програма - 25€ за възрастен и 20€ за деца до 11.99 год.
 • Туристическа обиколка на град Закинтос - 10€ за възрастен и 5€ за деца до 11.99 год.
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.

Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана до 21 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дни преди съответния полет, също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАКИНТОС 2018

За осъществяването на допълнителните екскурзии е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат в България. Записаните на място може да получат по-високи цени за тези екскурзии. Осъществяването на някои от екскурзиите зависи само от капитана на кораба - при подходящи метерологични условия!!! Туроператорът си запазва правото да променя дните на провеждане на екскурзиите в зависимост от местните колеги и метерологични условия !

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 60

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България - оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит 50% от пакетната цена; доплащане - 20 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания - се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица   № 03700100001313. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на ден / не на нощувка /.
Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 2.00 лева на човек, на ден. Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги.

 

 

Снимки :

 •  Празници на остров Закинтос Празници на остров Закинтос
 •  Празници на остров Закинтос Празници на остров Закинтос
 •  Празници на остров Закинтос Празници на остров Закинтос
 •  Празници на остров Закинтос Празници на остров Закинтос
 •  Празници на остров Закинтос Празници на остров Закинтос