Балнеокомплекс Свети Спас 5*, Велинград
ПДФ Печат Е-мейл

Местоположение:

Разположен е в края на Велинград, кв. Чепино, на брега на Чепинска река, до най-големия минерален извор - Радонова баня и на 700 м от природен резерват Клептуза.

Хотел:

Хотелът разполага със 116 двойни стаи и 112 апартамента, изцяло захранени с минерална вода.

Стаи:

Всички помещения в хотела са оборудвани са с LCD телевизор, мини-бар, интернет, сателит, телефони в банята и стаята.

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ СВЕТИ СПАС 5*, ВЕЛИНГРАД ЗА 02.01-20.12.2018 ГОДИНА

Настаняване, ВВ
Капацитет

1 н-ка, делник

При 2-3 н-ки При 5 н-ки При 7+ н-ки
Двойна стая
2+1 рах 184.00 170.00 161.00 151.00
Апартамент
2+2 рах 213.00 198.00 187.00 176.00
ВИП студио с джакузи 2 рах 233.00 216.00 203.00 192.00
Доплащане - възрастен/ дете 6-11.99 год. в апартамент 40.00/ 15.00

Посочените цени са в лева, за помещение, и включват нощувка, закуска, ползване на басейн с минерална вода 30-32 С, джакузи и топило с минерална вода 36-38 С, външни джакузита с минерална вода, детски басейн с минерална вода, сауна, парна баня, релакс зона, фитнес, професионална детска анимация, интернет, паркинг, застраховка, туристически данък и ДДС.

 • Деца до 5.99 години на допълнително легло се настаняват и хранят безплатно.
 • Дете 6-11.99 години на допълнително легло се настаняване и храни безплатно на пансиона на възрастните.
 • Единично настаняване - 35.00 лева намаление от цената на двойна стая. Намалението не важи за студио и апартамент.
 • Дете 6-11.99 год. на редовно легло с 1 възрастен в двойна стая – 10% намаление от цената на стаята.
 • Доплащане за обяд - 25.00 лева за възрастен и 10.00 лева за дете 6-12 год.
 • Доплащане за вечеря - 30.00 лева за възрастен и 15.00 лева за дете 6-12 год.

ВЕЛИКДЕН В ХОТЕЛ СВЕТИ СПАС 5*, ВЕЛИНГРАД ЗА 06-10.04.2018 ГОДИНА

Настаняване, ВВ
Капацитет

На вечер, при 3 н-ки

На вечер, при 4 н-ки
Двойна стая
2+1 рах 219.00 215.00
Апартамент
2+2 рах 265.00 260.00
ВИП студио с джакузи 2 рах 233.00 216.00
Дете 6-11.99 год. на допълнително легло 50.00
Възрастен на допълнително легло 95.00

Цените са в лева, на помещение, и включват нощувка със закуска и вечеря, включително празнични вечери на 06.04, 07.04 и 08.04, олзване на вътрешен басейн с минерална вода, 2 външни джакузита, 1 вътрешно джакузи с минерална вода, сауна, фитнес, парна баня, детски минерален басейн, релакс зона, WI-FI на територията на хотела, паркинг, професионална детска анимация всеки ден от 10:00-13:00 часа и 17:00-22:00 часа.

 • Задължително се доплаща туристически данък в размер на 1,64 лв. на ден за всеки гост.

ПРОГРАМА ПРОФИЛАКТИКА И РЕХАБИЛИТАЦИЯ В БАЛНЕОКОМПЛЕКС СВЕТИ СПАС 5*, ВАЛИДНИ ДО 21.12.2017 ГОДИНА

 • Пакет 5 нощувки - 431.00 лв. на човек в двойна стая
 • Пакет 7 нощувки - 564.00 лв. на човек в двойна стая
 • Пакет 10 нощувки - 800.00 лв. на човек в двойна стая + бонус - пълни лабораторни изследвания на кръв и биохимия по 14 показателя
 • Пакет 14 нощувки - 1120.00 лв. на човек в двойна стая + бонус - пълни лабораторни изследвания на кръв и биохимия по 14 показателя
 • Доплащане за единична стая - 40.00 лв. на нощувка
 • Доплащане за обяд - 17.00 лв. на ден

Всички цени са в лева, на човек и включват съответния брой нощувки в двойна стая, закуска и вечеря (съобразени с лекарските предписания), използване на Уелнес-зоната на хотела - басейн и джакузи с минерална вода, сауна, фитнес, парна баня, релакс зона, 2 медицински или балнео процедури на ден - по предписание от Главния лекар, първоначален и финален медицински преглед, издаване на епикриза, изготвяне на индивидуална програма за лечение, изготвяне на индивидуална диета, интернет, паркинг.

Цените не са валидни в празнични дни, за които хотела има обявени специални пакетни цени!

 • Здрава опорно-двигателна система

Програмата е насочена към хора с болка и скованост в големите стави/колена, тазобедренни стави, лакeтни стави и рамене /вследствие на претоварване/спорт, неудобна поза и др./ Повлияват се отлично всички състояния на обездвижване и слабост в мускулите след счупвания, изкълчвания и навяхвания. Специално е разработен модул за изкривявания на гръбначния стълб, които затрудняват дишането и ежедневните дейности, успешно се прилага и при болки от плоскостъпие.

 • Здрави бели дробове

Програмата е разработена специално за пациенти с хронична кашлица, задух и пристъпни спазми на дихателните пътища, вследстви прекарани остри и хронични инфекции. Има профилактичен ефект за повишаване имунитета при сезонните грипни инфекции. Важна част от програмата е насочена за предотвратяване на дискомфорта и хроничния задух при болните от бронхиална астма. След прилагането на модула се повишава комфортът на живот и физиологичните възможности на дихателната система.

 • Здрава нервна система

Тази медицинска програма е предназначена за клиенти с чести болки в кръста и изтръпване на долните и горни крайници. Повлияват се отлично всички състояния на слабост на мускулите на ръцете и краката, вследствие на проблеми в гръбначния стълб - дископатии, радикулити и др. Увеличава се обема на движение и силата в засегнатите участъци. При провеждане на програмата се създават активни схеми и навици за правилна щадяща поза и правилни похвати при спортуване. При хора подложени на стрес и напрежение, програмата има изразен релаксиращ и зареждащ ефект.

 • Ревматология

Програмата е предназначена за възрастни и деца над 7 год. възраст. Предмет на лечение са ревматоиден артрит в извънпристъпен стадий, други ревматични автоимунни заболявания в ремисия, Болест на Бехтерев и някои вторични реактивни артритни заболявания.

 • Тонизираща програма

Програмата е предназначена за възрастни хора с намален жизнен тонус, хронична умора и за общо укрепване на организма в периодите на сезонна умора и метеозависимост.

 • Антицелулитна програма

Програмата е предназначена за хора с различни степени, форми и локализация на целулит, както и някои последици от бързо редуциране на тегло - стрии, рагади и белези.

 • Хармонично тяло

Програмата е предназначена за хора с променени и нехармонични телесни параметри, вследствие на обездвижване и професии с еднообразна поза. Повлияват се и пациенти с неправилно развита мускулно - скелетна система.

 • Антистрес програма

Програмата е предназначена за хора с различни прояви на тревожност и нарушена адаптация при стресови ситуации, както и вегетативни прояви вследствие пренатоварване на нервната система, някои форми на безсъние.

 • Стоп на годините

Програмата е предназначена за дами и господа, желаещи да намалят процесите на стареене и да почувстват нов прилив на енергия и сили. Програмата дава възможност да се създаде траен стереотип на поведение и духовна нагласа за преодоляване на някои възрастови промени, както в телесен, така и в психически аспект.

 • Намаляване на телесното тегло

Правилно насочена и целяща съвременно разбиране на проблема за затлъстяването, тази програма разполага с голям набор от методи и процедури за възстановяване на нормалното тегло, предотвратяване на редица рискове свързани с него и обучение в правилни хранителни и двигателни навици.

 • Детоксикация

Програмата е тясно насочена за очистване на организма от натрупани в продължение на многогодишна употреба токсични вещества /от професионален или битов произход или вследствие на лечение с тежки и увреждащи препарати/. Много добър ефект има при последиците от неправилно и продължително антибиотични лечение-дисбактериоза и чести стомашно-чревни проблеми. Изключителен ефект се наблюдава при увреждане на черния дроб с токсични увреди от храни ,алкохол и химически агенти.

 • Победи умората

Дезадаптозите представляват състояния на нарушен баланс между стрес-реализиращите и стрес-лимитиращите системи в резултат на несъответствие на феногенотипните особености на организма и прекомерно силни стресови фактори с голяма продължителност.
В резултат на развиващия се патологичан процес се изтощават невропсихичните, невровегетативните, невроимунните и невроендокринните механизми за адаптация, развиват се вторични психоемоционални, хормонални и имунни нарушения. Основно е нарушено производството на ендогенни опиоиди /ендоморфини, ендорфини/, изразено в дисбаланс на ноцицептивната и антиноцицептивната системи.

 • Женско здраве 50+

Програмата е специално създадена да възстанови и подпомогне проблемите на женското здраве в менопаузата , нередовна и болезнена менструация , чести проблеми със съня и преодоляване на вредни навици- пушене, прекомерна употреба на медикаменти и алкохол.Клиентките се обучават и информират за правилното поведение и начините за профилактика на остеопорозата , въвеждат се в нов двигателен режим и диетични навици.Специален модул има за цел подпомагане на лечение при тръбно безплодиеи възстановяване нормалната дейност на женските полови органи.

 • Мъжко здраве 50+

Програмата е предназначена за мъже в активна средна и зряла възраст с различни форми на хронични инфекции на простатната жлеза, намалена сексуална активност, често нощно уриниране, болки в малкия таз, нервно-психични проблеми и напрежение свързано с тези проблеми

 • Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания на дихателната система

Програмата е предназначена за работещи в областта на рудодобива и въгледобива, металургията, машиностроенето, стъкларската и керамичната промишленост. Обект са различни форми на пневмокониози, силикоза, бронхиална астма, професионален хроничен бронхит.

 • Рехабилитация на професионални заболявания – професионални заболявания от пренапрежение

Програмата е предназначена за работещи в среда на тежко физическо натоварване, двигателна монотония, екстремни статични натоварвания, вибрации, неблагоприятен производствен микроклимат. Включват се тендомиози, стенозиращ теносиновиит, радикулопатии, раменен периартрит, тунелни синдроми, мононевропатии, полиневропатии, вегетативно-сензорни синдроми.

ДАМИ КАНЯТ - В БАЛНЕОКОМПЛЕКС СВЕТИ СПАС 5*, ВЕЛИНГРАД

 • 189.00 лв. в двойна стая
 • 249.00 лв. за единична стая

Посочените цени са на човек, за пакет, и включват 2 нощувки със закуски в двойна стая, 1 здравословна вечеря по специално 3-степенно меню (от предложенията на Главния готвач за деня), като пример за здравословно хранене, 1 вечеря на блок-маса, ½ бутилка червено или бяло вино по избор (1 бутилка на помещение) от селекцията на "Катаржина Мезек" или "Вила Любимец" със здравословната вечеря, следобед на втория ден - лек коктейл (специалитет "Свети Спас") и сладкиш на деня - в градината на ресторанта или в Панорамен бар (според сезона), неограничено зареждане на стаята с минерална вода, 50.00 лв. кредит за процедури по избор в СПА-центъра, ползване на басейн с минерална вода 30-32°С, джакузи и топило с минерална вода 36-38ºС, сауна, фитнес, парна баня, релакс зона, чадъри и шезлонги, индивидуални халати и чехли в стаите, настаняване в стая с баня с вана, сешоар и специално козметично огледало, ползване на Wi-Fi интернет, паркинг, късно освобождаване на стаята до 16:00 ч. (с предварителна заявка на място в хотела и при наличие на свободни помещения);

*Забележка - предложението е валидно до 28.12.2017 год., без периоди, за които хотелът има празнични пакети. Неизползван кредит за СПА центъра не се възстановява и не се заменя за други услуги.


СВЕТЪТ Е ЗА ДВАМА - В БАЛНЕОКОМПЛЕКС СВЕТИ СПАС 5*, ВЕЛИНГРАД

Настаняване
Пакет 1 н-ка Допълнителна н-ка
Студио ВИП с джакузи
248.00 191.00

Посочените цени са за пакет, на помещение и включват нощувка, закуска, Романтична вечеря за двама на свещи по специално меню, бутилка червено вино, ВИП зареждане при настаняване - бутилка шампанско и шоколадова изненада, Ароматни соли за джакузито в студиото, ползване на басейн с минерална вода 30-32ºС, джакузи и топило с минерална вода 36-38ºС, сауна, фитнес, парна баня, релакс зона, интернет, паркинг, късно освобождаване на студиото до 16:00 ч. (при налични места и с предварителна заявка), 10% отстъпка от цените в СПА центъра, всички такси и застраховки.

*Забележка - предложението е валидно до 29.12.2017 год., без периоди, за които хотела има празнични пакети.

Услуги, спорт и развлечения:

Медицински център, сектор физиотерапия, сектор водолечение, сектор електротерапия, зала за кинезитерапия, wellness-зона, в която има покрит басейн за възрастни и покрит басейн за деца с минерална вода, термо-зона, детски кът с детски аниматори, безплатен покрит паркинг, Средиземноморски ресторант, Виенска сладкарница, 3 конферентни зали, лоби кафе- бар, кафе- бар Панорама, кафе- бар Плувен басейн, теренни пътеки, туристическо бюро, рум- сървис, магазин за сувенири, магазин за дрехи, бельо, аксесоари, дрогерия, интернет клуб, сейф, салон за красота - козметика, фризьор, химическо чистене, рент-а-кар, такси.

За резервации моля кликнете ТУК за да попълните ФОРМУЛЯРА.

или се свържете с нас на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
или на нашите телефони 02 9532393, 0879 042393

Снимки :

 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград
 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград
 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград
 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград
 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград
 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград
 •  Хотел Свети Спас 5*, Велинград Хотел Свети Спас 5*, Велинград